Quiz: What do you know about Christmas?

What do you know about Christmas?

1. Which American state was the first to make Christmas an official holiday?
a. Connecticut
b. Alabama
c. Alaska
d. North Carolina

2. Which state was the last to make Christmas an official holiday?
a. Oklahoma
b. Wyoming
c. Arizona
d. Michigan

3. What was the name of the dog that belonged to the Grinch in Dr. Seuss’ book How the Grinch Stole Christmas?
a. Rudolph
b. Toto
c. Max
d. Cerberus

4. Which star led the magi to Jesus?
a. Star of David
b. North Star
c. Star of Bethlehem
d. Angel Star

5. Who was Scrooge’s dead business partner in A Christmas Carol?
a. Jacob Marley
b. Bob Cratchit
c. Tiny Tim
d. Bill Sykes

6. Santa’s only female sleigh-pulling reindeer, Vixen, has antlers. True or false?
a. False. Only the male reindeer have antlers.
b. True. Both male and female reindeer have antlers.
c. True. But they are really no bigger than slight bumps on their heads.
d. False. Some females have been known to have antlers, but that is extremely rare.

7. When you go Wassailing, what is it that you are doing?
a. Giving out gifts to your friends and neighbors
b. Going out in the woods to cut down your Christmas tree
c. Challenging as many of your neighbors as you can to a snowball fight
d. Going to visit neighbors and receiving goodies

8. In It’s A Wonderful Life how do you know that an angel has received his wings?
a. A light flashes
b. It starts raining
c. A trumpet sounds
d. A bell rings

9. What was pictured on the first stamp printed for the Christmas season?
a. Santa Claus
b. An angel
c. A star
d. A rose

10. The poem commonly known as ’Twas The Night Before Christmas was originally titled:
a. The Night Before Christmas
b. Santa Claus is Coming to Town
c. A Visit From Saint Nicholas
d. The Night Visitor

11. Electric Christmas tree lights were first used in what year?
a. 1925
b. 1700
c. 1895
d. 1750

12. At Christmas, it is customary to exchange kisses beneath a sprig of which plant?
a. Holly
b. Mistletoe
c. Ivy
d. Pine

13. Which of these events did NOT occur on Christmas Day?
a. Hong Kong fell to the Japanese in WWII.
b. Ebenezer Scrooge was visited by four ghosts.
c. King Arthur pulled Excalibur from the stone.
d. Charlemagne was crowned Holy Roman Emperor.

14. In Tchaikovsky’s ballet The Nutcracker Suite, the nutcracker’s main enemy is:
a. A girl named Clara.
b. The King of Mice.
c. Drosselmeyer the Magician.
d. Dr. Almond

15. How many sides does a snowflake have?
a. 6
b. 8
c. 10
d. 12

ANSWERS
1-b; 2-a; 3-c; 4-c; 5-a; 6-b; 7-d; 8-d; 9-d; 10-c; 11-c; 12-b; 13-b; 14-b; 15-a

In case you disagree with an answer, feel free to use your own judgment! It’s all in the spirit of fun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *